vineri, 10 februarie 2012

Corpul Uman si Alimentele

  
   Toti cunoastem din Biblie frumoasa poveste a Genezei, dar nu multi dintre noi au observat ceva: inainte a crea Omul, Dumnezeu a separat apa sarata de cea dulce, a facut uscatul, a sadit o gradina, a facut animalele si pestii. El a creat totul si asta inainte de a crea Omul, pentru ca acesta sa aiba tot ceea ce ii va fi necesar. Hrana de la El este ideala si ne da mai multa energie daca o mancam cruda, neprelucrata. Dumnezeu ne-a dat indicii foarte clare despre ce hrana ajuta fiecarei parti a trupului nostru. Dar noi nu invatam decat cu greu... Sa ne amintim ce ne-a daruit EL.
   



   Chiar daca este un cliseu, sintagma “esti ceea ce mananci”, veti fi uimiti sa vedeti cat de multe similitudini exista intre anumite organe din corpul nostru si legume sau fructe pe care le consumam. La o privire mai atenta insa, se pare ca aceste similitudini de forma si uneori culoare, usor de vazut si in imaginile de mai jos, ne dezvaluie calitati benefice pentru sanatatea organelor cu care se aseamana atat de bine. Si daca veti retine aceste similitudini, poate ca va fi mai usor sa gasiti remedii naturale in tratarea sau doar potentarea anumitor organe sau functii ale corpului dumneavoastra.

NUCA si CREIERUL
 O nuca arata ca un mic creier, cu o emisfera dreapta si una stanga: creierul mare deasupra si cerebelul din partea de jos. Chiar si incretiturile sau cutele unui miez de nuca arata ca neocortexul. Si acum stim ca nucile ne ajuta sa ne dezvoltam peste trei duzini de transmitatori neuronali care ajuta la functionarea creierului. Nuca este numita “aliment pentru creier”. Are un continut foarte ridicat de acizi grasi omega-3, care ajuta la mentinerea functiei creierului.


TELINA si OASELE

 Telina, rubarba si alte legume arata exact ca oasele. Tulpinile lungi de telina arata ca oasele, si sunt, de asemenea, folositoare pentru ele. Telina este o sursa de siliciu, care face parte din structura moleculara a oaselor. Oasele sunt 23% sodiu, iar aceste alimente au 23% sodiu. Daca nu avem destul sodiu in alimentatie, organismul si-l extrage din oase, facandu-le friabile.



 MORCOV si OCHI

O felie de morcov se aseamana cu ochiul uman. Pupila, irisul si liniile radiale arata exact ca ochiul uman. Si da, stiinta demonstreaza acum ca morcovii maresc considerabil fluxurile sanguine catre ochi  si functia acestora. Morcovii au multe vitamine si antioxidanti, cum ar fi beta-carotenul, care reduce riscul degenerarii maculei (depresiunea retinei la polul posterior al globului ocular), care este cauza pierderii vederii la persoanele în vârsta.


ROSIA si INIMA

 O rosie are patru compartimente si este rosie. Inima este rosie si are patru camere. Toate studiile arata ca rosiile sunt intr-adevar hrana pura pentru inima si sange.  Studiile au aratat ca licopenul continut în tomate reduce riscul de boli cardiovasculare la barbati si femei. Iar daca rosiile se amesteca  cu putin ulei de masline sau alte grasimi, se poate creste de aproape zece ori cantitatea de licopen absorbita de organism.


 AVOCADO si UTER

Vinetele, fructele de avocado si perele tintesc catre sanatatea si buna functionare a uterului si cervixului femeii  si arata exact ca aceste organe. Cercetarile de astazi arata ca, atunci cand o femeie mananca un avocado pe saptamana, acesta ii echilibreaza hormonii, o scapa de kilogramele in plus in urma nasterii si previne cancerul cervical. Si mai mult ii ia exact noua luni unui avocado sa se dezvolte de la nivelul de floare pana la cel de fruct copt! Sunt peste 14 000 de constituenti chimici fotolitici de nutritie in fiecare dintre aceste plante (stiinta moderna a studiat si numit doar 141 dintre ei).


GRAPEFRUIT si SÂN
Grapefruitul, portocalele si alte citrice arata exact ca si glandele mamare ale femeii si contribuie la sanatatea sanilor si la miscarea limfei inspre si dinspre sani.
Grapefruitul contine o substanta numita limonoid, care împiedica dezvoltarea cancerului de sân.



VINUL ROSU si SÂNGELE

Vinul rosu, bogat în antioxidanii si polifenoli, seamana cu sângele. Când il veti bea, va veti umple de substante sanatoase, care lupta cu substantele nocive  din sânge, cum ar fi colesterolul, care poate provoca boli de inima. Vinul rosu contine de asemenea, substante care subtiaza sângele, limitând astfel numarul cheagurilor, care sunt asociate cu boli cardiovasculare si accidente vasculare cerebrale. Mai mult strugurii din care se obtine vinul, atarna in ciorchine care are forma unei inimi. Fiecare bobita arata ca o celula a sangelui si toate cercetarile de astazi arata ca strugurii sunt, de asemenea, o hrana revitalizanta substantiala pentru inima si sange.

Boabele de fasole chiar vindeca si ajuta la mentinerea functiei rinichilor si da, arata exact ca si rinichii umani.
Smochinele sunt pline de seminte si atarna doua cate doua atunci cand cresc. Smochinele cresc motilitatea spermei masculine si sporesc numarul de spermatozoizi, astfel incat trateaza sterilitatea masculina.
Cartofii dulci arata ca pancreasul si chiar echilibreaza indexul glicemic la diabetici.
Maslinele participa la sanatatea si buna functionare a ovarelor.
Ceapa arata ca celulele corpului. Cercetarile de astazi demonstreaza ca ceapa ajuta la curatarea deseurilor din toate celulele organismului. Ceapa provoaca lacrimile care spala straturile epiteliale ale ochilor.
Acum, daca vi se par interesante si utile aceste asemanari, nu ramane decat sa incercati sa gasiti acele alimente si ingrediente care sunt cele mai potrivite in dieta dumneavoastra.

Sanatate si pofta buna!


Extras din Evanghelia Pacii:
Învatatorule, unde este focul vietii?", au întrebat unii dintre ei.

:În voi, în sângele vostru si în trupurile voastre".

“Si focul mortii?", au întrebat altii.

"Este focul care arde în afara trupului vostru, care este mai fierbinte decât sângele vostru. (…) Adevarat va spun, acesta este totdeauna focul care va distruge hrana si trupurile, tot asa cum focul rautatii si perversitatii va pângareste gândurile si va înraieste sufletele. Pentru ca trupul vostru este chiar ceea ce mâncati, iar sufletul vostru devine, pâna la urma, exact ceea ce gânditi. De aceea, este bine sa nu mâncati nimic din ceea ce un foc mai mare decât focul vietii a distrus acea hrana. Obisnuiti-va si mâncati toate fructele bune ale copacilor si toate ierburile hranitoare ale câmpului, si tot laptele animalelor care este bun de mâncat. Pentru ca toate acestea sunt hranite si coapte doar de focul vietii si toate sunt darul îngerilor Mamei noastre divine Natura.”
sursa: http://ecosapiens.ro 
           http://www.infoterapii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu